Hapkido


Istoricul de artă marţială Hapkido ruleaza rădăcini adânci în Coreea, cu toate acestea, exact originile Hapkido nu sunt bine cunoscute. Datorită anxietate şi arestării între Koreans şi Japonez, mulţi oameni susţin despre adevaratul inceput de Hapkido. În timp ce Hapkido a început în Coreea, multe persoane insista, că crearea de artă marţială este doar responsabilitatea de a influenţa japoneză. Aceasta poate fi atribuită în parte, faptul că o artă marţială similare, numite Aikido a fost formulată în Japonia şi Aikido exercită aceleaşi caractere în numele său ca Hapkido.

Se poate, totuşi, să fie în condiţii de siguranţă a spus mai devreme că o versiune de Hapkido a fost formulat în jurul anilor 1940 este numit de către un om Choi Yong Sul. Choi Yong Sul, cu toate acestea, nu a fost singurul artist marţiale a fi parte în crearea de Hapkido multe din Choi Yong Sul's studenţi pus propriile credinţe şi învăţătura de artă şi Hapkido evoluat în perioada de mai mulţi ani pentru a deveni artă marţială este cunoscut sub denumirea de astăzi.

Aceasta este o abordare mai multe untraditional la crearea unui artă marţială, dar multi considera ca urmare a varietate largă de idei şi influenţe care a intrat în juca în timpul conceptiei Hapkido face o formă superioară de arte marţiale.

Choi Yong Sul este chiar primul student a fost un om de numele sub Suh Bok. Suh Bok Sub-a inceput cu arte marţiale în curs de formare profesională în cadrul şcolii de artă de judo, a avut chiar înainte de a ajunge la vârsta de douăzeci şi cinci. Ea a fost în cursul anului 1951, ca şi Suh Bok Sub Choi Yong Sul a deschis un dojang împreună în acest timp, arta a fost cunoscut ca principal hapki yu kwon sool, cu toate acestea, Suh Bok Sub convins Choi Yong Sul de reducere a duratei de nume şi o formă timpurie Hapkido de-a născut.

Kim Hong Moo a fost un om care a studiat sub ambele Choi Yong Sul şi Suh Bok Sub, deşi el este bine cunoscută pentru influenţa sa asupra încercaţi stilurile moderne, care vă ajută să definească contemporane Hapkido, deoarece există astăzi. Caracteristica principală a mai constructiv mecanismele de auto-aparare conţinute în arta de a Hapkido provin de la un om de numele Wong Kwang-AMS. Wong Kwang-AMS sa întâmplat să fie bodyguard de tatal Suh Bok Sub şi în acest timp, Wong AMS Kwang-au avut posibilitatea de a studia Hapkido de la Choi Yong Sul însuşi. Întregul organism de a vazut ca sunt de multe ori în timpul practicii de a Hapkido sunt un rezultat direct al Wong Kwang-AMS influenţei pe art.

Jae Jin Han este probabil cea mai bine cunoscută influenţa pe Hapkido, totuşi, şi el a fost unul dintre puţinele directă a studenţilor Choi Yong Sul. Hapkido popularitatea lui este adesea creditat pentru a Jae Jin Han, deoarece, deşi el nu a fost fondatorul Hapkido, el este responsabil pentru răspândirea internaţională de artă cu utilizarea lui multe asociaţii politice.

Jae Jin Han este, de asemenea, rămâne foarte popular nu doar pentru promovarea Hapkido, dar mai ales pentru scena luptei lui vicioasă cu faimosul Bruce Lee în arte marţiale filmul "Game of Death". Hapkido a parcurs un drum lung de la iniţierea sa şi de multe persoane au avut în mâinile lor, crearea şi evoluţia artei. Un lucru este pentru anumite, cu toate acestea Hapkido această zi pentru a rămâne unul dintre cele mai populare arte marţiale de pe tot globul.

 Istoria HAPKIDO este legata de legendarul maestru al artelor martiale Young-Sool Choi. Fiind copil Choi dupa vointa soartei a nimerit in Japonia. Acolo a fost remarcat de catre un japonez, care l-a luat cu sine si l-a infiat, dindu-i un nume nou Tatujutu Yoshida. Peste un timp el a fost dus la Sokaku Takeda, maestru Daito-Ryu Aiki-Jutsu (pronuntarea koreana Dae-Dong Hap-Ki-Sool) pentru a studia artele martiale. Practicind artele martiale timp de 30 de ani, in iarna anului 1945 Choi se intoarce in Korea. Aici Choi incepe a completa cunostintele obtinute la maestrul Takeda cu combinatii tehnice noi, care includ loviturile cu picioarele si armele. In anul 1953 Choi deschide propria scoala la el acasa. Elevi ai lui devin asa maestri ai artelor martiale renumiti astazi ca: In-Hyuk Suh (Kuk Sool Won), Dr. Joo-Bong Lee (Hwa-Ran-Do), Han-Jae Ji (Hap-Ki-Do), Hwang-Kee (Tang-Soo-Do). HAPKIDO-ul contemporan este combinarea armonioasa a urmatoarelor calitati - tare si moale, exterior si interior, fizic si mintal.

   Pentru o intelegere mai deplina a tehnicii si miscarilor HAPKIDO este necesar de a insusi si aplica cele trei principii ale filosofiei dao--budiste. Acestea sunt teoriile "Yoo" (apa), "Won" (cercul), "Hwa" (armonia, neopunerea).

Teoria"Yoo" (apa):

   Apa nu lupta cu obstacolele intilnite in cale. Dind dovada de o rabdare uriasa, ea se adapteaza si le ocoleste in locul comod, si de asemenea, patrunzind in orice crapatura, le distruge definitiv. Acelasi lucru se intimpla si in actiunile persoanei ce studiaza HAPKIDO. Ea evita confruntarile dure cu adversarul, si adaptindu-se la miscarile acestuia, il ocoleste, si ii aplica lovitura din pozitie comoda si inofensiva pentru sine. Trebuie de accentuat, ca avind o capacitate mare de adaptare, apa nu se schimba si ramine intotdeauna apa.

     Ca exemplu al miscarii energiei prin mina sau picior poate servi miscarea curentului de apa prin furtunul pompierilor. El este foarte moale si flexibil cind este gol, se poate usor de ridicat sau strins. Dar cind curentul de apa curge sub presiune, este greu de tinut de catre un singur om, nemaivorbind de faptul de a-l stringe. In HAPKIDO trebuie sa stii sa-ti concentrezi toata puterea intr-un singur punct.

   Teoria "Won" (cercul):

   Cercul este o forma geometrica fara inceput si sfirsit. Intilnind atacul adversarului cu o miscare circulara, noi ii schimbam directia, micsorindu-i influenta. Acest lucru micsoreaza probabilitatea traumelor in timpul blocarii atacului, de asemenea duce la pierderea coordonatiei, ceia ce lipseste adversarul de putere si incredere. Miscarea circulara acorda posibilitatea de a controla pozitia corpului adversarului, de asemenea de a combina in concordanta tehnica de aparare cu cea de atac.

   Teoria "Hwa" (armonia, neopunerea):

   HAPKIDO - este calea dezvoltarii mintii, trupului si a spiritului, a combinarii armonioase a naturii inconjuratoare cu sine.

   Obtinind armonia launtrica, este usor de controlat miscarile si energia adversarului.