Shuriken Jutsu


Din cele mai vechi timpuri, oameni au aruncat cu obiecte in incercarea de a ataca sau de a se apara de atacuri. La inceput au fost pietre, apoi topoare, sulite, etc...toate acestea in dorinta de a fi capabili sa isi mareasca raza de actiune, de dominatie..

Termenul de Shuriken este de multe ori confundat cu "stelutele ucigase" ale Ninja. De fapt acele stelute se numesc Shaken si nu erau utilizate de samuraii clanului Takeda.Shuriken desemneaza un fel de mici lame de cutit care erau aruncate catre inamic, mai ales pentru a creea o oportunitate de atac. Samuraii purtind armuri, eficienta acestor lame aruncate, mai ales de la distanta, nu era foarte mare...dar oferea celui ce le arunca un timp in plus pentru a lansa un atac separat, decisiv.

Diverse tipuri de Shuriken de Kozuka de sabie pina la KoYari - mici sulite folosite de NinjaAceasta este in mare tactica Shuriken Jutsu Takeda Ryu si aceasta disciplina este vazuta ca o anexa a practicii Iaido. Sabia japoneza (katana) are 2 lame anexe, fixate prin gara (tsuba) pe linga teaca (saya).Odata cu priza pe sabie (katana mochi) pentru practica Iai...se putea arunca direct una din aceste lame catre adversarul care nu se astepta la asa ceva....Odata creat deja acest dezechilibru, aceasta rupere de ritm, se putea executa mai usor un iai pe un adversar care incerca sa se fereasca de mica lama, sau deja zgiriat de aceasta... Practica Shuriken Jutsu la tinta

Cit de corect este aceasta ? Era razboi si acolo nu mai conta decit supravietuirea, ideea de viata si moarte. Kyojutsu - arta de a pacali adversarul, de a il manipula sau de a ii distrage atentia , nu era un apanaj exclusiv al razboinicilor Ninja....Kyojutsu face parte integranta din orice arta martiala traditionala , ca strategie superioara de lupta si ca metoda de antrenament avansat. Acest gen de antrenament va dezvolta o reala intuitie (Yomi) in lupta si chiar una foarte profunda in viata de zi cu zi (Kan).