20 de ani de la cea mai mare surpriza din box! Un necunoscut l-a facut KO pe Tyson!

1938
views
16/02/2010


"Buster" Douglas era un nimeni, un sac mare de carne de tun pentru Marele Tyson. Era atat de neinteresant incat ziaristii plecau din sala atunci cand el incepea sa vorbeasca. Si totusi, "Buster" l-a facut KO pe Tyson intr-un meci in care cota sa era de 42 la 1!

 

"Mike Tyson a fost facut KO" au apucat sa spuna comentatorii de la HBO inainte sa pice intr-o tacere deplina. Nimeni n-ar fi pariat pe "Buster" intr-un meci cu neinvinsul Tyson, campion IFB, WBA si WBC in acel moment.

Tyson avea 37 de victorii in 37 de meciuri, 32 prin KO dintre care 17 obtinute la primul asalt. Toti fanii veniti in arena din Tokyo aveau un singur favorit, iar jurnalistii nici n-aveau de gand sa stea de vorba cu altcineva in afara lui Iron Mike. La conferinta de presa, cand Douglas a inceput sa vorbeasca, intreaga sala s-a golit.

Povestea lui Douglas era insa una aparte. Mama sa murise in urma unui infarct cu 23 de zile inainte de meci. "Buster" a luptat pentru ea si a facut meciul vietii. In runda a 10 a prins o combinatie incredibila de lovituri si l-a pus la podea pe "Iron" Mike.

Dupa meci a inceput nebunia. Lui Douglas i-au facut joc video si i-au pus pe masa 24 de milioane de dolari pentru a-si pune noile centuri la bataie in fata lui Evander Holyfield.

Vraja n-a tinut prea mult pentru "Buster", 8 luni mai tarziu a luat bataie in runda a treia de la Holyfield si a pierdut toate centurile castigate de la Tyson. Douglas va ramane insa intotdeauna in istorie pentru cea mai mare surpriza din istoria boxului profesionist.

 

 

Sursa: kombat.roTags: 20   de   ani   de   la   cea   mai   mare   surpriza   din   box   Un   necunoscut   l-a   facut   KO   pe   Tyson  

Comentarii


Nici un comentariu! Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa fiti autentificat! Autentificati-va aici .

» Calendar competitional FRAMC - All Styles
» Ciobanu a dat de pamant cu URIASUL Mighty Mo!
» Iftimoaie, eroul serii la K1 Bucuresti! A terminat in picioare meciul cu Ray Sefo!
» Cel mai puternic om din lume facut praf de o legenda UFC!
» Morosanu facut KO dupa 26 de secunde de Zimmerman!