Oradea - Stagiu national Karate Traditional 2010

1370
views
05/02/2010


stagiu karate traditional.jpg La sfarsitul lunii ianuarie 2010 Federatia Romana de Karate Traditional sub conducerea dl. Sensei dan Stuparu 7 dan, a organizat primul stagiu de selectie fizica din zona Ardeal in care karate-ka trebuie să îşi demonstreze calităţile tehnice si fizice în sală.

Dreptul de a participa în concursurile naţionale de karate tradiţional se câştigă în urma unor stagii de pregătire si selectie regionale .

„Cei care nu trec aceste teste, nu se pot înscrie în competiţiile naţionale. Nu este uşor, dar trebuie să menţinem standardele pentru că sportivii români se află pe primul loc la nivel mondial în concursurile de karate stil Shotokan-Fudokan”, a precizat Dan Stuparu, preşedintele Federaţiei Române de Karate Traditional intr-un cotidian national.

Stagii de pregătire regionale

Stagiile de pregătire se organizează în primele şase săptămâni ale anului, în trei oraşe. „Sportivii din Muntenia au fost testaţi la Ploieşti, cei din Ardeal sunt testaţi la Oradea, iar karateka legitimaţi la cluburile din Moldova vor fi verificaţi săptămâna viitoare la Piatra Neamţ”, a adăugat Dan Stuparu. La Oradea au fost prezenţi sâmbătă şi duminică 75 de sportivi.

„Karateka sunt repartizaţi pe categorii de vârstă: cadeţi, juniori, tineret şi seniori. La stagiul de pregătire din acest an au venit sportivii legitimaţi la cluburi din Oradea, Cluj, Hunedoara, Deva, Dej, Arad şi Zalău”, a spus Pavel Vancea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Karate Tradiţional. După ce ieri, sportivii au participat la testul Cooper, astăzi au fost programate probele tehnice. „Până la a-şi demonstra calităţile tehnice, sportivii trebuie să treacă o altă probă fizică. Fetele, de exemplu, trebuie să execute 25 de flotări, sărituri cu genunchii la piept, abdomene şi echere fără întrerupere, contra cronometru. Abia după ce trec această probă au dreptul să participe la cea tehnică, specifică stilului”, a spus Dan Stuparu. Oficialul a recunoscut însă că nu numai sportivii sunt testaţi la fiecare început de an.

„Antrenorii şi instructorii participă la un stagiu asemănător. În primul rând, ei trebuie să fie foarte bine pregătiţi. După ce au efectuat stagiul, fiecare primeşte un atestat”, a adăugat preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional. Stagiul de pregătire de la Oradea s-a încheiat duminică după-amiază. Toţi cei 75 de sportivi prezenţi la pregătire au primit dreptul de a se înscrie în competiţiile naţionale. Săptămâna viitoare, peste 100 de karateka legitimaţi la cluburile din regiunea Moldovei vor participa la un stagiu asemănător. Imediat ce pregătirea sportivilor se va finaliza, este programat debutul sezonului competiţional 2010.

„Sportivii trebuie să execute flotări, sărituri cu genunchii la piept, abdomene şi echere fără întrerupere“.

Dan Stuparu, preşedintele FRKTTags: Oradea   Stagiu   national   Karate   Traditional   2010  

Comentarii


Nici un comentariu! Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa fiti autentificat! Autentificati-va aici .

» Kyokushin World Tournament Tokyo 2011 - programul evenimentului si tragerea la sorti
» A picat meciul lui Bute! Motivul: $2.000.000!
» Seminar Internațional de Krav-Maga
» Pacquiao tinteste invingatorul meciului dintre Mayweather si Mosley
» Randy Couture: "Fedor trebuie sa se bata iar cu nume mari daca vrea sa fie cel mai bun"