Rezultat excelent pentru Tulcea si Romānia la Campionatul Mondial de karate

3329
views
09/07/2009


Romeo Beznea, locul III mondial la Osaka

    România a fost reprezentată la această competiţie supremă în karate kyokushin, desfăşurată în­tre 27-28 iunie la Osaka-Japonia, de clubul tulcean "Nippon Dojo" şi o echipă extrem de restrânsă, formată din sensei Nicu Pănuţă (antrenor), Romeo Beznea (luptă­tor) şi Emanuel Ştefan (prepa­ra­tor).
    Într-o sală cu 30.000 de locuri, cu câte 3 maeştri observatori la fie­care tatami, competiţia mon­dială s-a deschis printr-un cere­mo­nial fastuos al bătăilor de tobe care însemna că va începe o luptă şi o demonstraţie de iaido a unei şcoli de samurai.
Traseul lui Romeo spre locul III
    Meciul 1. Luptă cu japonezul Yuu Itou (1,83 m, 83 kg, 27 de ani), luptător cu experienţă. Romeo a câştigat în repriza a doua, cu 5-0.
    Meciul 2. Luptă cu Richard Tineo (1,90 m, 90 kg, 32 de ani), vicecampion al Spaniei. Meci de nivel tehnic ridicat, Romeo abor­dând o tactică de atac pe braţe, lovituri joase de picior. Romeo a câştigat prin KO, printr-o tehnică de picior prin sacrificiu.
    Meciul 3. Adversar, masivul japonez Masato Matsumoto (1,75 m, 102 kg, 25 de ani), unul dintre vârfurile elitei lotului japonez, locul III la ultimul campionat mon­dial. Aici, Romeo, pe lângă tehnică, a avut şi noroc. La o de­cizie egală pentru ambii luptători în repriza a doua, Romeo a câş­tigat la cântar, fiind mai uşor cu 12 kg faţă de japonez.
    Meciul 4. A fost întâlnirea cu favoritul campionatului, Teraura Katsutoshi (1,81 m, 93 kg, 22
de ani), multiplu campion al Japoniei, locul III la ultimul campionat mondial. "Un meci trucat - spune Pănuţă - un meci în care, ca antrenor, am fost deza­mă­git de arbitraj" Cu nimic su­perior luptătorului tulcean, pentru japonez arbitrii au dat decizie 5-0 din prima repriză, şi a căutat tot timpul KO. A fost o decizie pen­tru japonez, iar arbitrii nu au mai dat prelungiri numai pentru a-şi proteja favoritul pentru marea finală.
    Meciul 5. Meci de finala mică, pentru locul III, unde Romeo l-a reîntâlnit pe Jonathan Tineo (1,80 m, 90 kg, 28 de ani), multimplu campion al Spaniei, locul IV la ultimul campionat mondial. A fost şi o revanşă, deoarece la Campio­natul European, a fost învins la cântar. Deoarece luptătorul spa­ni­ol era foarte accidentat, el a re­nun­ţat la luptă, astfel că locul III mondial i-a revenit lui Romeo Beznea.
Nicu Pănuţă: "Ne-am antrenat într-un ritm infernal"
    În afară de locul III mondial, Romeo Beznea a mai obţinut şi titlul de "Cel mai bun spirit de luptător al competiţiei". "Pentru campionatul mondial şi pentru cel european Romeo a avut 6 luni de pregătiri infernale, cu multe sacrificii, el venind după o pauză de câţiva ani în care nu a făcut niciun antrenament din motive personale. În aceste luni, în spatele lui Romeo a stat un mare antrenor, Emanuel Ştefan, fost antrenor al lotului de kyokushin din IKO 1, când România nu era cunoscută. Tactica lui de pregă­tire pe braţe şi condiţie fizică pentru Romeo au fost impecabile şi, pe această cale, doresc să-i mulţu­mesc acestui om" - ne-a declarat sensei Nicu Pănuţă.
Şi la acest nivel se fură?
    Mai spune Nicu Pănuţă: "Pot să spun că a fost cea mai dură competiţie reală pe care am trăit-o şi eu, şi sportivul meu, şi am ajuns la concluzia că furăciunile din sport nu sunt numai în România, ci şi la un campionat mondial. Chiar şi-aşa, Romeo a reuşit să învingă sistemul, să obţină locul III, un titlu de cel mai bun spirit de luptător şi cadou de la organizatori o sabie de samurai. Pe această cale doresc să le mulţumesc din suflet celor care au avut încredere în noi şi ne-au ajutat, respectiv d-lui director Alexandru Stroie de la Deltacons şi d-lui primar Constantin Hogea, sportivilor de la clubul Nippon Dojo, fără de care nu am fi reuşit asemenea performanţă pentru noi, pentru Tulcea, pentru România."

 

Sursa: obiectivtulcea.roTags: Rezultat   excelent   pentru   Tulcea   si   Romānia   la   Campionatul   Mondial   de   karate  

Comentarii


Nici un comentariu! Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa fiti autentificat! Autentificati-va aici .

» Kyokushin World Tournament Tokyo 2011 - programul evenimentului si tragerea la sorti
» Vesti GROAZNICE pentru Overeem!
» A picat meciul lui Bute! Motivul: $2.000.000!
» Seminar Internațional de Krav-Maga
» Bestia feminina din MMA - Se suie pe tine si iti da pana nu mai poti!