Romania a obtinut 10 medalii la Campionatul Mondial de Ashihara Karate

2
views
28/04/2009


Lotul naţional de Ashihara Karate a obţinut zece medalii, dintre care două de aur, la Campionatul Mondial de Ashihara Karate, ce a avut loc pe 11 aprilie 2009 la Viborg, în Danemarca.

Romania a obtinut 10 medalii la Campionatul Mondial de Ashihara Karate

La competiţie au participat peste 100 de luptători din 20 de ţări, iar România a ocupat locul al treilea în clasamentul pe naţiuni, depăşită doar de Rusia şi de ţara gazdă, Danemarca. Ashihara este un stil de arte marţiale full contact, de origine japoneză, fondat de Hideyuki Ashihara în 1980.

Sportiva Marina Mardare a obţinut medalia de aur la categoria uşoară (-53 kg), iar Alexander Babia a luat aurul la categoria grea (+80 kg, open). Luptătorul a fost distins şi cu trofeul 'Cel mai tehnic luptător', unul dintre cele trei trofee speciale puse în joc la Campionatul Mondial de Ashihara Karate 'Sabaki Challenge Spirit'.

Daniela Vârza (-60 kg) şi Petre Bulgaru (-80 kg) au obţinut medalii de argint, iar Doiniţa Pădurice, Cristina Toader (-53 kg), Claudia Dragna (+60 kg), Flavius Predoi (-60 kg), George Bălan (-75 kg) şi Cristian Toderici (+80 kg) au câştigat medalii de bronz.

Lotul României, format din 15 sportivi, a fost condus de Sensei Petrică Bulmagă, antrenor principal, şi Sensei Dan Mătuşea, antrenor secund, însoţiţi de Sensei Nicu Dascălu.

Sensei Petrică Bulmagă, antrenor principal al lotului, a declarat: 'Este pentru prima dată în istoria participării României la Campionatele Mondiale de Ashihara Karate când lotul nostru obţine atât de multe medalii. Această reuşită fără precedent se datorează unei bune strategii de pregătire şi voinţei deosebite a luptătorilor de a urca pe podium.'

Sursa: AgerPresTags: Romania   obtinut   10   medalii   la   Campionatul   Mondial   de   Ashihara   Karate  

Comentarii


Nici un comentariu! Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa fiti autentificat! Autentificati-va aici .

» Kyokushin World Tournament Tokyo 2011 - programul evenimentului si tragerea la sorti
» A picat meciul lui Bute! Motivul: $2.000.000!
» Seminar Internațional de Krav-Maga
» CALENDAR COMPETITIONAL 2010 F.R.A.M.C.
» Van Damme provocat la lupta de un Power Ranger!