Ultima moda in Egipt - femeile invata arte martiale pentru a fi garzi de corp!

982
views
28/12/2009


In Cairo, femeile trag la sala si invata artele martiale pentru a deveni garzi de corp. Egiptenii n-au fost primii in domeniu - liderul liberian Moammar Gadhafi foloseste doar garzi feminine.

 

In ultimii 3 ani, 300 de femei au fost antrenate pentru a fi garzi de corp. "In societatea noastra, femeile nu accepta sa fie controlate de barbati" explica Falcon, seful serviciului de paza ce promoveaza femeile ca alternativa.

Femeile-bodyguard nu au arme in dotare, isi apara clientii intai prin mijloace diplomatice, abia apoi isi pun in valoare tehnicile invatate la antrenamente. Egiptencele sunt invatate Aikido, unul dintre cele mai populare stiluri de arte martiale cand vine vorba de auto-aparare.

Pregatirea le prinde bine si in afara job-ului. In Egipt, 83% din localnice si si 98% din turiste s-au plans de hartuire sexuala, iar Politia neglijeaza de cele mai multe ori asemenea sesizari.

"Oamenii spun ca femeile nu pot fi garzi de corp. Eu vreau sa le arat ca femeile se pot apara si ii pot apara si pe altii" spune Randa Mohammad, una dintre tinerele ce au intrat in programul de antrenament.

 

 

Sursa: kombat.roTags: Ultima   moda   in   Egipt   femeile   invata   arte   martiale   pentru   fi   garzi   de   corp  

Comentarii


Nici un comentariu! Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa fiti autentificat! Autentificati-va aici .

» Calendar competitional FRAMC - All Styles
» Un chinez a tras un avion cu ploapele!
» K-1 Made in Romania - Dupa gala de la Bucuresti, Gigi il vrea pe Iftimoaie bodyguard!
» La Multi Ani - Chuck Norris a implinit 70 de ani!
» E dur pe bune - Al Bundy are centura neagra la BJJ!