Vin premierile pentru medaliaţii europeni!

1217
views
29/06/2009


Vin premierile pentru medaliaţii europeni!

Ministrul Tineretului şi Sportului a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă că medaliaţii la Europenele din acest an îşi vor primi banii pentru premieri într-o săptămână. „ Banii vor fi achitaţi într-o săptămână către federaţii, dar trebuie să ne gândim că vom rămâne fără bani”, a declarat ministrul MTS, care a prezentat şi felul în care bugetul ministerului este împărţit, pentru sport fiind alocate aproape 80 de procente din total. "Ministerul Tineretului şi Sportului funcţionează cu bugetul construit anul trecut, în mandatul trecut al agenţiilor. De abia anul acesta vom gândi un nou buget, după politica ministerului şi vom putea solicita sume în plus. Programele pentru tineret au o pondere în buget de 12,25 la sută, programele pentru studenţi au 9,45 la sută, iar programele pentru sport au 78, 30 la sută", a spus demnitarul.


Federaţia de Kempo şi cea de Arte Marţiale nu vor beneficia încă de premieri, preşedinţii celor două foruri fiind în continuare în discuţii cu oficialii MTS, din cauză că sumele cerute de aceştia pentru personalul administrativ sunt foarte mari. „Mai sunt doar două federaţii cu care încercăm în acest moment să clarificăm situaţia, este vorba de FR de Kempo şi FR de Arte Marţiale, unde premierile sunt deocamdată blocate. Cred că suntem singurul minister în care, atunci când s-a făcut rectificarea de buget, am făcut tot posibilul să nu diminuăm numărul de angajaţi, salariile acestora, activitatea sportivă, să nu luăm bani de la federaţii. Încercăm şi sperăm ca până la sfărşitul anului să nu fim nevoiţi să facem acest lucru”, a menţionat ministrul.


În plus, secretarul de stat, Octavian Bellu a explicat că au fost soluţionate 16 din cele 18 referate depuse de federaţii la MTS pentru premierile restante: „Situaţia este îngrijorătoare penrtru că aceste premieri  vor urma un curs ascendent sau descendent din cauza crizei economice. Federaţiile au fost deschise pentru a găsi soluţii, s-au oferit să renunţe la unele sume. Cred că vom ajunge la o înţelegere şi cu cele două federaţii (nr. Federaţia Română de Kempo şi cea de Arte Marţiale), dar când e vorba de bani, soluţiile sunt puţine”.
Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastică a explicat şi modul în care sunt făcute calculele pentru premierile sportivilor. „Aceste premieri sunt elemente fluctuante, în funcţie de situaţia economică şi mai ales de legislaţia în vigoare. Modificările legii de anul trecut au făcut ca premierile să crească spectaculos la marile competiţii. Aceste aspecte ne pun în situaţia să facem calcule peste calcule în aşa fel încât să se păstreze un echilibru între sporturile olimpice şi cele neolimpice, să existe acel efect stimulativ pentru sportivi şi antrenori. Această lege ne ajută să-i premiem şi pe cei care participă într-un mod mai puţin vizibil la performanţele sportivilor. Situaţia este puţin îngrijorătoare, pentru că şi aceste premieri vor urma cursul acestei situaţii de criză economică şi dacă în 2007 s-au putut da premieri impresionante, nu pot să prevăd ce se va întâmpla în trimestrul patru al acestui an. Dacă va mai exista o nouă rectificare a bugetului va trebui să ne dublăm eforturile pentru a nu păţi ceea ce s-a întâmplat în luna octombrie a anului trecut ”.

 

Sursa: prosport.ro

 Tags: Vin   premierile   pentru   medaliaţ   ii   europeni  

Comentarii


Nici un comentariu! Fii primul care comenteaza aceasta stire!

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa fiti autentificat! Autentificati-va aici .

» A picat meciul lui Bute! Motivul: $2.000.000!
» Seminar Internațional de Krav-Maga
» Oradea - Stagiu national Karate Traditional 2010
» Cum dobori un campion mondial de kempo
» Benny "The Jet" Urquidez: "Bruce Lee era fantastic!"